fbpx
9/10
4.5/5

Rijinstructeur motor​

Al ruim 41 jaar zijn wij het opleidingsinstituut dat is gespecialiseerd om ambitieuze mensen te helpen de beste rijinstructeur te worden.

Motorrijden wordt steeds populairder

In Nederland alleen al halen tienduizenden personen per jaar hun motorrijbewijs. Ben jij op zoek naar een gevarieerde en dynamische baan? Dan is het volgen van de opleiding tot motorrijinstructeur jou op het lijf geschreven! Na het behalen van je certificaat voor motorrijinstructeur krijg je niet alleen met de nieuwe generatie motorrijders te maken maar ook met de oude generatie. Klinkt als een uitdaging? Volg dan de opleiding tot rijinstructeur motor bij Jongepier in Aalsmeer.

De opleiding motorrijinstructeur bestaat uit 2 fasen

De opleiding tot motorrijinstructeur bestaat bij Jongepier uit twee fases. In de eerste fase wordt je alles bijgebracht wat te maken heeft met een competente verkeersdeelname. De eerste fase wordt opgedeeld in fase 1A waarin je theoretisch alles leert over rijprocedures, wet- en regelgeving en voertuig exclusief. In fase 1B gaan we in de praktijk aan de slag en krijg je te maken met voertuig- en verkeersbeheersing en praktijkritten. Bij fase 1C staan bijzondere verrichtingen en controle over het motorvoertuig centraal. Wanneer fase 1 wordt behaald, krijg je vrijstelling voor fase 2 en kun je meteen door naar fase 3. In deze fase staat 20 uur actieve stage centraal met een examenbeoordeling.

De theorielessen in fase 1 zijn verdeeld over 2 dagen

De theorielessen zijn van 09.00 tot 16.00 uur. Je krijgt 12 uur praktijkles in fase 1b en 1c. Daarna volgt nog een stage van 20 uur in fase 3. De data voor de praktijklessen bepalen we in overleg met de cursist. Voor de rijproef les je met je eigen motor.

Praktijk in overleg, kan ook voor de theorie.

Heb je vragen?

Bel ons op 085-4859600

Welke eisen gelden er voor de opleiding motorrijinstructeur?

Welke eisen gelden er voor de opleiding motorrijinstructeur?

Om motorrijinstructeur te worden zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. De toelatingseisen voor de opleiding rijinstructeur motor bij Jongepier Verkeersopleidingen zijn:

 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs categorie A en het WRM-certificaat B.
 • Praktijkervaring als rijinstructeur is een pré
 • Je bent 18 jaar of ouder

Naast de toelatingseisen die wij stellen voor de opleiding is het ook goed om je te realiseren welke verantwoordelijkheid jij draagt als instructeur. Als motorrijlesleraar werk je elke dag met verschillende mensen. En ieder van hen gaat anders om met een rijles en vereist daarom een andere aanpak. Als motorrijinstructeur moet je met ieder van deze mensen om kunnen gaan. Wij zullen jou met onze uitgebreide kennis en ervaring hier uiteraard goed op voorbereiden!

De examens voor fase 1A, 1B, 1C en fase 3 bestaan uit een aantal verrichtingen

Alle examens leg je af bij het IBKI en na slagen ontvang je het officiële bevoegdheidspas motorinstructeur (A) document. Die wordt uit naam van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat afgegeven door IBKI. Je bent dan bevoegd om motorrijles te geven.
 

De eerste fase bevat 3 deelexamens

 • Fase 1A: puur theoretisch, 25 vragen
 • Fase 1B: een praktijkrit van 75 minuten
 • Fase 1C: 40 minuten bijzondere verrichtingen

Fase 3 bestaat uit

 • 20 uur actieve stage bij een rijschool
 • Een examenbeoordeling door het IBKI aan de hand van een stage rijles
 

Opleiding tot rijinstructeur motor

 
 • Cursuskosten
  € 1750,00 nu 1649,00
 • Examenkosten fase 1A
  € 60,00
 • Examenkosten fase 1B + 1C
  € 355,00
 • Examenkosten fase 3
  € 270,00
 • Totaal:
  € 2334,00

Als je bij het examen fase 3 vanaf een eigen locatie vertrekt, zijn de meerkosten € 70,00.

De cursus- en examenkosten zijn btw-vrij. De stagekosten in fase 3 zijn niet inbegrepen.

Een baan na je opleiding rijinstructeur motor

Omdat motorrijden steeds populairder wordt, komen er steeds meer vacatures voor motorrijinstructeur beschikbaar. Na het afronden van je opleiding kun je dan ook meteen aan de slag als motorrijlesleraar.

In onze vacaturebank hebben wij een groot aantal vacatures en stages bij onder andere ANWB-rijopleiding, RMTC, E&R opleidingen en andere rijscholen. En bijna dagelijks ontvangen wij nieuwe vacatures van rijscholen uit heel Nederland.

Benieuwd waar je terecht kan na afloop van je opleiding? Kijk dan eens in onze vacaturebank!

Studiegids aanvragen

Wil je graag meer informatie ontvangen over onze opleidingen tot rijinstructeur?
Vraag dan jouw gratis studiegids aan! Zodra we je aanvraag hebben ontvangen sturen wij jouw pdf exemplaar per e-mail.

Bekijk onze startdata

En meld je nog aan

Heb je een vraag of opmerking?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op

Motorrijinstructeur bij Jongepier
Dat ultieme gevoel van vrijheid

De populariteit van motorrijden stijgt aanzienlijk. Dat is niet vreemd, want voor velen is het een manier om te ontspannen. Ben jij de volgende motorrijinstructeur die toekomstige motorrijders met de juiste kennis en praktijkervaring de weg op stuurt? Zet je helm maar vast op! 

Met de opleiding Motorrijinstructeur van Jongepier Verkeersopleidingen Nederland  laat jij motorrijders op een verantwoordelijke manier de weg op gaan. Onze opleiding tot motorrijinstructeur kent een slagingspercentage van maar liefst 79,4 procent. Dat is 15 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jij de benodigde papieren haalt om de beste motorrijinstructeur te worden!

Bij Jongepier staat kwaliteit centraal. Onze missie is dan ook om kwalitatief het beste opleidingsinstituut te zijn in de rijschoolbranche. Op deze manier willen wij actief ons steentje bijdragen aan een veiliger verkeer en streven wij naar de hoogste kwaliteit rijinstructeurs. Wij garanderen onze kwaliteit door continu onze dienstverlening te toetsen en te bewaken. Onze hoge slagingspercentages zijn het resultaat van onze inspanningen en spreken voor zich. Door onze altijd up-to-date, vooruitstrevende en innovatieve lesmethodes ben je bij Jongepier aan het juiste adres voor de beste opleiding.

Jongepier is al meer dan 40 jaar een begrip in de mobiliteitsbranche. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot de opleider met de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs en hebben alle kennis en kunde in huis om jou op te leiden tot motorrijinstructeur. Wij bieden de opleiding rijinstructeur motor aan voor € 2.334,00! Profiteer dus snel van onze kennis en ervaring tegen het beste tarief en schrijf je in voor onze motorinstructeursopleiding.